ایهود اولمرت: جنگ غزه هیچ توجیهی ندارد درخواست نمایندگان آمریکا: برچیده شدن غنی‌سازی اورانیوم ایران عراقچی: پس از پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا، زمان و مکان دور بعدی مذاکرات تعیین می‌شود سخنگوی گردان‌های قسام: ارتش اسرائیل با عملیات‌های ویژه مواجه خواهد شد پزشکیان در گفت‌وگو با بن‌زاید: امیدواریم برکات عیدقربان زمینه‌ساز گسترش صلح و برچیده شدن جنگ از منطقه باشد دیدار نوه امام خمینی(ره) با خانواده شهید سیدحسن نصرالله در بیروت واکنش وزیر کشور به قتل الهه حسین‌نژاد | وضعیت حمل و نقل عمومی غیررسمی و اینترنتی بررسی می‌شود مجروح شدن بیش از ۱۰ صهیونیست در شمال غزه (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات جدید درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی تأکید رئیس‌جمهور ایران و نخست‌وزیر ارمنستان بر تعمیق روابط دوجانبه روسیه به ایلان ماسک پناهندگی می‌دهد ترامپ درپی تنش با ایلان ماسک، خودروی تسلای قرمزرنگش را می‌فروشد ابراز خوش‌بینی مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخصوص مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بازگشت رئیس مجلس و هیئت پارلمانی از اجلاس رؤسای مجالس کشور‌های عضو بریکس + فیلم حملات اخیر به اوکراین، پاسخی به «اقدامات تروریستی» کی‌یف ۸۰ هزار نفر در نماز عید قربان در مسجد الاقصی حضور یافتند (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) هشدار عراقچی به سه کشور‌ اروپایی| ایران در برابر نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان می‌دهد مقام ایرانی: آمریکایی‌ها می‌دانند ایران هرگز توقف غنی‌سازی را نمی‌پذیرد قالیباف برازیلیا را ترک کرد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نامه‌ ایران به شورای امنیت پیرامون اتهامات آمریکا ایلان ماسک از استیضاح ترامپ حمایت کرد! روسیه انتقام گرفت| حمله گسترده به کی‌یف (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: مصرف برق در ایران به ازای هر متر مربع ساختمان ۶ برابر بیشتر از کشورهای مشابه است ایلان ماسک، ترامپ را به ارتباط با پرونده‌ قاچاق جنسی کودکان متهم کرد دبیرکل سازمان ملل: جامعه بین‌المللی باید برای راهکار دوکشوری در فلسطین، تلاش کند ارتش رژیم اسرائیل هشدار حمله و تخلیه ضاحیه جنوبی بیروت را صادر کرد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شکایت ایران از ادعا‌های بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
سرخط خبرها

دیدار نخست وزیر عراق با معاون اول رییس جمهور | الکاظمی: ظرفیت زائران ایرانی اربعین را افزایش می‌دهیم

  • کد خبر: ۸۰۴۷۰
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
دیدار نخست وزیر عراق با معاون اول رییس جمهور | الکاظمی: ظرفیت زائران ایرانی اربعین را افزایش می‌دهیم
نخست وزیر عراق گفت:تعداد سهمیه زائران با توجه به شرایط کرونا ۶۰ هزار نفر است که به این ظرفیت با توجه به اشتیاق مردم ایران برای حضور در مراسم اربعین اضافه خواهیم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (یکشنبه) در دیدار نخست وزیر عراق بر استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فیمابین به ویژه در عرصه اقتصادی تأکید کرد و گفت: تهران و بغداد می‌توانند با اتکا بر این ظرفیت‌ها روابط خود را بیش از پیش گسترش دهند.

وی با تأکید بر اینکه سقف تجارت دو کشور متناسب با شرایط اقتصادی و سیاسی نیست، اظهار امیدواری کرد: تفاهم نامه‌های انجام شده با معرفی نماینده تام الاختیار از سوی دوطرف به منظور پیگیری قرارداد‌های میان دو کشور هر چه زودتر اجرایی شود.

مخبر با اشاره به توان مهندسی و ظرفیت بخش خصوصی و دولتی ایران، آمادگی کشورمان برای مشارکت در روند بازسازی عراق را اعلام کرد و گفت: ارتباطات سیاسی فیمابین قطعاً با گسترش روابط اقتصادی پایدارتر و مستحکم‌تر می‌شود.

وی با قدردانی از نخست وزیر عراق در تقویت همکاری‌های دوجانبه اظهار داشت: خوشبختانه بسیاری از طرح‌های مشترک که در سنوات گذشته معطل مانده بود در این مقطع مجدداً راه اندازی شده و باید این روند با قوت ادامه یابد.

معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عشق و علاقه مردم ایران به اباعبدالله الحسین (ع) و شرکت در مراسم اربعین از نخست وزیر عراق خواست تا تمهیدات لازم برای افزایش سهمیه زائران ایرانی اتخاذ کند.

مخبر همچنین به شهادت عزیزترین فرمانده ایران حاج قاسم سلیمانی و نیز ابومهدی المهندس در عراق اشاره کرد و گفت: حضور باشکوه مردم ایران و عراق در مراسم تشییع جنازه این دو سردار شهید حاوی پیام بسیار مهمی بود و نشان از نزدیکی و پیوند دو ملت ایران وعراق با یکدیگر داشت.

معاون اول رییس جمهور با قدردانی از ابتکار دولت عراق در برگزاری کنفرانس منطقه‌ای بغداد به منظور حل بحران‌ها و شناخت ظرفیت‌ها برای تعاملات منطقه ای، تصریح کرد: ایران دخالت کشور‌های خارجی در منطقه را به زیان کشور‌های منطقه می‌داند و بر تلاش برای همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه تأکید دارد.

مخبر افزود: حضور آمریکایی‌ها در منطقه نه تنها منفعتی برای کشور‌های منطقه نداشته بلکه ضرر و زیان گسترده‌ای برای ملت‌ها به جا گذاشته است.

نخست وزیر عراق نیز در این دیدار با اشاره به زمینه‌های فراوان همکاری میان دو کشور به ویژه درعرصه‌های فرهنگی، تاریخی، تمدنی و دینی گفت: فرصت‌های فراوانی برای افزایش تعاملات فیمابین وجود دارد و در یک و نیم سال گذشته تلاش کرده ایم تا طرح‌های مشترک دو کشور را که متوقف مانده بود دوباره احیا کنیم.

مصطفی الکاظمی با اشاره به اهمیت پروژه راه آهن خرمشهر- بصره که می‌تواند خط ریلی چین را به مدیترانه متصل کند، اظهار داشت: ایجاد بستر‌ها و زیرساخت‌هایی نظیر راه ها، می‌تواند همکاری‌های استراتژیک فیمابین را تقویت کند و به تحقق رویای بزرگراه مشهد –کربلا و نجف بینجامد.

وی با بیان اینکه روابط ایران و عراق نباید تحت تأثیر هیچ متغیری قرار بگیرد، به بازپرداخت بخشی از مطالبات و تعهدات عراق به ایران اشاره کرد و افزود: بغداد مخالف تحریم‌های ظالمانه علیه ایران است و تلاش می‌کند تا به تمام تعهدات خود در برابر ایران پایبند باشد، زیرا معتقدیم تحریم راه حل نیست و تجربه تحریم‌های عراق در دهه ۹۰ میلادی نشان داد که تحریم‌ها باعث بروز مشکلات عدیده‌ای برای مردم می‌شود.

نخست وزیر عراق با اشاره به نیاز عراق به توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی برای توسعه و تکمیل روند بازسازی گفت: عراق نیازمند گاز و برق ایران است و اعلام می‌کنیم که در‌های عراق بر روی شرکت‌های ایرانی گشوده است.

مصطفی الکاظمی با قدردانی از دولت و ملت ایران به خاطر ایستادگی در کنار عراق در مبارزه با داعش و تروریسم گفت: تا پایان سال میلادی بخش عمده‌ای از نیرو‌های آمریکایی از عراق خارج خواهند شد.

نخست وزیر عراق ضمن قدردانی از استقبال گرم مقامات ایرانی از هیئت عراقی، انتصاب دکتر مخبر به سمت معاون اول رییس جمهور ایران را تبریک گفت و با اشاره به درخواست معاون اول رییس جمهور کشورمان در خصوص افزایش سهمیه زائران ایرانی گفت: تعداد سهمیه زائران با توجه به شرایط کرونا ۶۰ هزار نفر است که به این ظرفیت با توجه به اشتیاق مردم ایران برای حضور در مراسم اربعین اضافه خواهیم کرد و تسهیلات مناسبی برای ورود آن‌ها در نظر خواهیم گرفت.

 

منبع:تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->